Torben Koed Hjemmeside

Homepage in Danish  Homepage in English  Homepage in Russian
       Menu
Luftfart, Fly spotting, Foto, Slægtsforskning

Spotting

Hvad er en "Spotter" og hvad laver han?

 

Der findes et hav af forskellige hobby's.

Det er sundt at have en hobby. Hvad enten det er at jogge rundt i skoven og svede, at sidde en hel dag og fiske ved en lille sø eller noget helt andet. Hovedsagen er at få noget ud af sin fritid.

En hobby, som er vidt udbredt på verdensplan, men stadig kun udøves af en fåtallig skare her i landet, er "Spotting".

"Spotting" kan være rettet mod biler, jernbanetog, skibe, fugle, flyvemaskiner m.fl., og går alle ud på at kigge på de forskellige biler, tog osv. man møder på sin vej, og at registrere det man har set.

Det, som jeg vil beskæftige mig med her, er at kigge på flyvemaskiner.

Hvem vender sig ikke om på et eller andet tidspunkt for at kigge på en flyvemaskine, der flyver hen over hovedet på én?

En "Spotter" er generelt en person, som betragter flyvemaskiner. Men denne hobby, har mange andre varianter.

Man kan f.eks. simpelthen kigge på flyvemaskiner, skrive dens registrering ned. Man kan lave video optagelser eller fotografere flyvemaskiner.

Herudover kan man dele "Spotterne" op i andre kategorier. Nogle kigger kun på civile flyvemaskiner, andre kigger på militære flyvemaskiner. Nogle kigger kun på flyvemaskiner af en bestemt type. For at gøre en eventuel forvirring komplet, findes den ultimative "Spotter", som kigger på det alt sammen.

Nogle "Spottere" besøger alene "deres" lokale flyveplads eller lufthavn, andre rejser land og rige rundt for at udføre deres hobby. Ja nogle rejser rundt i hele verden!!

Så dybest set er vores hobby lige så omfattende og varieret som det f.eks. er at samle på frimærker. Blot får man mere frisk luft!

 

2017-04-10